plik svg - godło

Wydarzenia w ramach Światowego Tygodnia Przedsiębiorczości na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie

08.11.2022

Zapraszamy na wydarzenia w ramach Światowego Tygodnia Przedsiębiorczości w Małopolsce!

Uniwersytet Rolniczy w Krakowie jak co roku jest partnerem wydarzeń w ramach Światowego Tygodnia Przedsiębiorczości w Małopolsce. W tym roku zapraszamy na 4 wydarzenia:

•    16 listopada, godz. 12.00-12.45: „Doradztwo finansowe w agrobiznesie. Pomysł na biznes”, Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Wydział Rolniczo-Ekonomiczny, al. Mickiewicza 21, 31-120 Kraków, sala 210
Rejestracja: prosimy o przesłanie wiadomości e-mail na adres: kne.wre@urk.edu.pl

Zastanawiasz się jak prowadzić firmę doradczą? Poszukujesz swojej drogi zawodowej? Mgr Piotr Rachwał, pracownik Katedry Ekonomii i Gospodarki Żywnościowej (Uniwersytet Rolniczy w Krakowie) podczas spotkania opowie o najważniejszych obszarach doradztwa finansowego w agrobiznesie, oraz o tym, jakie wyzwania wiążą się z prowadzeniem tego typu działalności.


•    16 listopada, godz. 11.00-16.00: „Strefa Pomysłodawcy na Uniwersytecie Rolniczym”, Rebels Valley. Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Wydział Rolniczo-Ekonomiczny, al. Mickiewicza 21, 31-120 Kraków, sala 238

W ramach spotkania dowiesz się czym jest startup, jak inwestować w start-upy i co można osiągnąć? Omawiane będą innowacje w rolnictwie i transfer wiedzy, a także sposoby zakładania spin-off'ów - transformacje cyfrowe w rolnictwie. Usłyszysz prawdziwe historie lokalnych startupow - droga startupu do sukcesu. Występują m.in. Jan Raczyński, Tomasz Czech, Maciej Zarański, Piotr Popik, Anna Blajerska.


•    17 listopada, godz. 11.00-11.45: „Hugo Robot w rolnictwie. Przykład innowacyjnego start-upu”, wydarzenie online.
Rejestracja: prosimy o przesłanie wiadomości e-mail na adres: kne.wre@urk.edu.pl

Robot Hugo jest jednym z pomysłów opracowanych w Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie, odpowiadającym na współczesne globalne wyzwania, a także ciekawym przykładem start-upu w produkcji żywności. Spotkanie będzie dotyczyło zalet nowych technologii w rolnictwie, a na pytania w dyskusji odpowie dr hab. inż. Agnieszka Klimek-Kopyra, prof. URK, jedna z założycielek innowacyjnego start-upu Hugo Green Solutions.

•    17 listopada, godz. 13.00-14.00: „Korzyści certyfikowanej produkcji rolnej dla przedsiębiorcy i konsumenta”. Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Wydział Rolniczo-Ekonomiczny, al. Mickiewicza 21, 31-120 Kraków, sala 401
Rejestracja: prosimy o przesłanie wiadomości e-mail na adres: kne.wre@urk.edu.pl

Produkcja i sprzedaż certyfikowanych wyrobów powala przedsiębiorcy zwiększyć swoją konkurencyjność na rynku, uzyskać wyższą cenę sprzedaży, a także skorzystać z możliwości wsparcia finansowego w ramach wielu projektów zewnętrznych. Prelekcję prowadzi dr hab. inż. Anna Gorczyca, prof. URK, pracownik Katedry Mikrobiologii i Biomonitoringu (Uniwersytet Rolniczy w Krakowie).