NAUKOWCY UNIWERSYTETU ROLNICZEGO NA LIŚCIE NAJLEPSZYCH NAUKOWCÓW NA ŚWIECIE
Ranking TOP 2% opracowany został przez analityków z Uniwersytetu Stanforda we współpracy z firmą Elsevier. Ocenia dorobek naukowy badaczy według indeksu bibliometrycznego, uwzględniając m.in. takie kryteria jak: indeks Hirscha, liczbę cytowań czy miejsce na liście autorów.
Za cytowalność i całokształt dorobku naukowego wyróżnieni zostali:
prof. dr hab. Jan Suchanicz (Wydział Inżynierii Produkcji i Energetyki),
prof. dr hab. inż. Marcin Rapacz (Wydział Rolniczo-Ekonomiczny),
prof. dr hab. inż. Tadeusz Kowalski (Wydział Leśny),
prof. dr hab. Aleksandra Duda-Chodak (Wydział Technologii Żywności).
Za cytowalność i dorobek naukowy w 2021 roku roku wyróżnieni zostali:
prof. dr hab. Aleksandra Duda-Chodak (Wydział Technologii Żywności),
prof. dr hab. inż. Marcin Pietrzykowski (Wydział Leśny),
prof. dr hab. inż. Lesław Juszczak (Wydział Technologii Żywności),
prof. dr hab. inż. Tomasz Głąb (Wydział Inżynierii Produkcji i Energetyki),
prof. dr hab. inż. Marcin Rapacz (Wydział Rolniczo-Ekonomiczny),
prof. dr hab. inż. Piotr Herbut (Wydział Inżynierii Środowiska i Geodezji),
dr hab. inż. Ewelina Jamróz, prof. URK (Wydział Technologii Żywności),
prof. dr hab. Jan Suchanicz (Wydział Inżynierii Produkcji i Energetyki),
prof. dr hab. Adam Tofilski (Wydział Hodowli i Biologii Zwierząt),
prof. dr hab. inż. Ewa Błońska (Wydział Leśny).
Serdecznie gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów!