plik svg - godło

DR HAB. INŻ. JOANNA TKACZEWSKA, PROF. UR ORAZ DR INŻ. EWELINA JAMRÓZ Z WYDZIAŁU TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI NOMINOWANE DO NAGRODY NAUKOWIEC PRZYSZŁOŚCI 2021

05.11.2020

Dr hab. inż. Joanna Tkaczewska, prof. UR z Katedry Przetwórstwa Produktów Zwierzęcych na Wydziale Technologii Żywności uzyskała nominację do nagrody  Naukowiec Przyszłości 2021 w kategorii: Nauka dla lepszego życia w przyszłości  za realizację projektu badawczego pt.” Projektowanie innowacyjnych przetworów z karpia typu „snack food” o charakterze prozdrowotnym   przeznaczonych dla sportowców“.

Dr inż. Ewelina Jamróz  z Katedry Chemii na Wydziale Technologii Żywności uzyskała natomiast nominację do nagrody Naukowiec Przyszłości 2021 w kategorii: Nauka dla lepszego życia w przyszłości za realizację projektu badawczego pn. "Nowoczesne biopolimerowe nośniki składników aktywnych- nanokapsułki  wzbogacone glutationem oraz wielowarstwowe folie typu 'smart' ".

Serdecznie gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów!