Listopad 2020
Udostępnij:

DR HAB. INŻ. JOANNA TKACZEWSKA, PROF. UR ORAZ DR INŻ. EWELINA JAMRÓZ Z WYDZIAŁU TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI NOMINOWANE DO NAGRODY NAUKOWIEC PRZYSZŁOŚCI 2021


Dr hab. inż. Joanna Tkaczewska, prof. UR z Katedry Przetwórstwa Produktów Zwierzęcych na Wydziale Technologii Żywności uzyskała nominację do nagrody  Naukowiec Przyszłości 2021 w kategorii: Nauka dla lepszego życia w przyszłości  za realizację projektu badawczego pt.” Projektowanie innowacyjnych przetworów z karpia typu „snack food” o charakterze prozdrowotnym   przeznaczonych dla sportowców“.

Dr inż. Ewelina Jamróz  z Katedry Chemii na Wydziale Technologii Żywności uzyskała natomiast nominację do nagrody Naukowiec Przyszłości 2021 w kategorii: Nauka dla lepszego życia w przyszłości za realizację projektu badawczego pn. "Nowoczesne biopolimerowe nośniki składników aktywnych- nanokapsułki  wzbogacone glutationem oraz wielowarstwowe folie typu 'smart' ".

Serdecznie gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów!

Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Uniwersytet Rolniczy w Krakowie
al. Mickiewicza 21
31-120
Kraków
rector[a]urk.edu.pl
12 633 13 36
12 633 62 45
NIP: 675 000 21 18
REGON: 000001815
ESP: /URKRAKOW/skrytka
helpdeskURK tel.: 4444
helpdeskURK e-mail: helpdeskURK[a]urk.edu.pl
© 2020 Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Projekt i wykonanie strony: Dział Informatyki URK