DR HAB. INŻ. JOANNA TKACZEWSKA, PROF. UR ORAZ DR INŻ. EWELINA JAMRÓZ Z WYDZIAŁU TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI NOMINOWANE DO NAGRODY NAUKOWIEC PRZYSZŁOŚCI 2021
Dr hab. inż. Joanna Tkaczewska, prof. UR z Katedry Przetwórstwa Produktów Zwierzęcych na Wydziale Technologii Żywności uzyskała nominację do nagrody Naukowiec Przyszłości 2021 w kategorii: Nauka dla lepszego życia w przyszłości za realizację projektu badawczego pt.” Projektowanie innowacyjnych przetworów z karpia typu „snack food” o charakterze prozdrowotnym przeznaczonych dla sportowców“.
Dr inż. Ewelina Jamróz z Katedry Chemii na Wydziale Technologii Żywności uzyskała natomiast nominację do nagrody Naukowiec Przyszłości 2021 w kategorii: Nauka dla lepszego życia w przyszłości za realizację projektu badawczego pn. "Nowoczesne biopolimerowe nośniki składników aktywnych- nanokapsułki wzbogacone glutationem oraz wielowarstwowe folie typu 'smart' ".
Serdecznie gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów!