Final Symposium of the European Joint Doctorate in Food Science project (27 – 28.02.2020)
Zapraszamy na sympozjum podsumowujące projekt EJDFoodSci - wspólne studia doktoranckie finansowane w ramach grantu MSCA ITN, które odbędzie się 27-28.02.2020 r.
Dzień 1: jest skierowany głównie do osób zainteresowanych projektami MSCA ITN finansowanymi z programu Horyzont 2020. Zostaną na nim przedstawione doświadczenia koordynatora projektu. Wystąpią również partnerzy z innych europejskich ośrodków biorących udział w projekcie.
Dzień 2: skierowany głównie do osób zainteresowanych badaniami naukowymi realizowanymi w ramach projektu EJDFoodSci. W trakcie drugiego dnia będą mieli Państwo możliwość wysłuchania prezentacji wyników badań wypracowanych przez młodych naukowców w czasie trwania projektu.
EJDFoodSci to projekt finansowany w ramach grantu MSCA ITN EJD (Marie Sklodowska-Curie Innovative Training Network European Joint Doctorate), którego celem było stworzenie wspólnych studiów doktoranckich z dziedziny browarnictwa i słodownictwa.
W skład konsorcjum projektowego, którego koordynatorem jest Uniwersytet Rolniczy w Krakowie, wchodzą: Uniwersytet Kopenhaski, Uniwersytet w Nottingham, belgijski Uniwersytet w Ghent, Katolicki Uniwersytet w Leuven oraz Techniczny Uniwersytet w Berlinie. Przedstawiciele biznesu wspierający projekt to: VLB Berlin - Instytut Browarnictwa, angielska firma FlavorActiV Limited, duński koncern piwowarski Carlsberg Group i belgijska wytwórnia słodu Boortmalt.
Spotkanie będzie prowadzone w języku angielskim.
Udział w wydarzeniu jest bezpłatny.
AGENDA: http://phavi.transfer.edu.pl/at/training/2020/0204/final-symposium-agenda-day-1.pdf
[ENGLISH VERSION]
Due to the upcoming completion of the European Joint Doctorate in Food Science project - we would like to invite you to a two day symposium summarizing the project.
Date: 27- 28th of February 2020
Place: Kraków (details of location: tbc)
Language: English
Entry: free
Day 1: Experience Horizon 2020 - ITN (Innovative Training Network)
The first day will be dedicated to sharing the experience of managing and participating in the project (development, implementation and evaluation stage). This will be unique opportunity to meet with the project coordinator, PhD students and project beneficiaries and partners. Presentations, panel discussion, networking and individual meeting are planned during the day. Please see agenda for details.
Target group: representatives of universities, students, PHD students, regional contact points representatives and everyone interested in the practical aspects of applying and running the project in the ITN H2020 programme.
Register here: http://www.transfer.edu.pl/pl/szkolenie,final-symposium-of-the-european-joint-doctorate-in-food-science-project-day-1-,351.html
Day 2: Brewing Science in EJDFoodSci Closing Symposium
The second day will be dedicated to presentation of the projects' research results. Please see agenda for details.
Target group: Representatives of the brewing sector and everyone interested in scientific research conducted during the EJDFoodSci project.
Register here: http://www.transfer.edu.pl/pl/szkolenie,final-symposium-of-the-european-joint-doctorate-in-food-science-project-day-2-,353.html
Inquiries: ejdfoodsci@ur.krakow.pl
Project details: https://ejdfoodsci.eu/
Facebook: https://www.facebook.com/EJDFoodSci/