Maj 2018
Udostępnij:

Konkursy dla studentów, naukowców i przedsiębiorców, organizowane przez Wspólnotę Wiedzy i Innowacji w obszarze żywności – EIT Food.


Celem  EIT jest podnoszenie innowacyjności sektora rolno-spożywczego. Wspólnotę tworzy 50 partnerów z 13 państw. Od 6 do 8 września na UW odbywają się spotkania partnerów konsorcjum. EIT Food to część Europejskiego Instytutu Innowacji i Technologii – instytucji UE, której zadaniem jest stworzenie w Europie środowiska sprzyjającego innowacyjności i przedsiębiorczości. EIT Food tworzą uczelnie, jednostki naukowe i przedsiębiorstwa m.in.: Uniwersytet Cambridge, Uniwersytet Techniczny w Monachium, firmy Robert Bosch, Nestlé, PepsiCo, Siemens, czy też Sodexo.

 

 

Organizowane konkursy są bardzo ciekawe i bezpłatne dla uczestników:

 

 

  1. RIS Fellowship – staże dla studentów (termin zgłoszeń 15 maja): http://timo.wz.uw.edu.pl/risfellowships/

     

  2. Global Fund Venture – staże/warsztaty dla przedsiębiorców/naukowców (termin zgłoszeń 15 maja): http://timo.wz.uw.edu.pl/summerschool/

     

  3. Summer School on New Product Development – letnia szkoła dla przedsiębiorców (termin zgłoszeń 7 maja): https://www.eitfood.eu/programmes/global-food-venture-program
Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  
Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Aleja Mickiewicza 21, 31-120 Kraków
rector[a]urk.edu.pl
NIP: 675 000 21 18    REGON: 000001815    ESP: /URKRAKOW/skrytka
  
© 2024 Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie